неділя, 28 квітня 2024 р.

Захоплююча екскурсія у Корсунь-Шевченківський

 Продовжуємо вивчати історію рідного краю- Черкащини. Цього разу відвідали Славне місто : Корсунь-Шевченківський.













Наш вічний біль- спомин про Чорнобиль

 26 квітня навічно увійшло в історію українців, як день страшної трагедії, що сколихнула увесь світ. Нам довелося зустрітися з невидимим ворогом усього живого- випромінюючою радіацією. Цього дня завітали на тематичне заняття у Публічну бібліотеку Кам'янської міської ради, щоб ще раз згадати і зробити висновки про майбутні покоління.







четвер, 18 квітня 2024 р.

ДЕНЬ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ.

 17 квітня в Україні відзначають ДЕНЬ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ.

Це свято встановлене, враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж та на підтримку ініціативи громадських об’єднань і Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Провели виховну годину на тему " Вогонь- товариш, вогонь- ворог"


Міжнародний день вшанування кажана

 17 квітня кожного року світ відзначає День кажана або Міжнародний день шанування кажанів. Подію започаткувала Міжнародна організація охорони рукокрилих. В Україні налічується 28 видів кажанів і всі вони занесені до Червоної книги України. Учнів нашого ліцею було запрошено до Національного природного парку "Холодний Яр", де відбулися заходи до Дня кажана.

Учні 7 - х класів разом з бібліотекарем Ткачук Т.С. відвідали Національний парк, де нас ознайомили з видовим різноманіттям кажанів,які мешкають в них на території, їх способом життя та харчування. Дітям було запропоновано багато цікавого, а саме: складання пазлів, малювання малюнків, виготовлення оригамі кажана. Учні разом з працівниками парку розвішували будиночки для кажанів на деревах, а також посадили молоді ялинки. Вкінці заходу з дітьми була проведена вікторина, на якій наші юні любителі природи показали високі знання про життя кажанів. І на завершення всіх пригостили солодощами та подарували на згадку про цю екскурсію подарунки. Дякуємо працівникам Національного природного парку "Холодний Яр" за запрошення та цікаву екскурсію.





середа, 10 квітня 2024 р.

Міський конкурс " Тарасовими шляхами"

Вітаємо Шумакову Аліну яка посіла І місце у міському етапі конкурсу " Тарасовими шляхами" у номінації Художнє слово. 






 

понеділок, 8 квітня 2024 р.

Година психолога

 5 квітня, практичний психолог провела навчання на тему " Конфлікти і як з ними боротися"






Проект сценічних читань " Ми - з України"

 5 березня в м. Черкаси в Обласному художньому музеї відбувся проект сценічних читань " Ми - з України", присвячений 210-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Наші однокласниці Валерія Гончарова і Аліна Шумакова були учасницями цього конкурсу і вибороли нагороди. Аліна виборола І місце у своїй категорії. Вітаю дівчаток із заслуженою перемогою.






понеділок, 1 квітня 2024 р.

Наш однокласник серед учасників команди на виставці у м. Черкаси.

 22 березня 2024 року у м. Черкаси проходив фестиваль науки та робототехніки “ROBOTERRA. Майбутнє України в твоїх руках”. Серед членів команди був і наш однокласник- Воропай Денис. Він отримав сертифікат учасника і окремо диплом в номінації Алея стартапів. Конкурс творчих ідей та технічних проектів «За креативну ідею». Вітаємо Дениса і пишаємося своїм однокласником.